Prva samostalna izložba umetnice Sandre Jakovljević

0
738
Umetnica Sandra Jakovljević

U petak, 16. decembra 2016. godine, počinje Prva samostalna izložba autorskih fotografija, mlade umetnice Sandre Jakovljević, u Angie’s pub-u, u ulici “Košut Lajoša 44” u Temerinu. 19-ogodišnja Sandra izložbu organizuje uz podršku Kancelarije za mlade opštine Temerin, UG Centar kreativnog okupljanja i Angie’s pub-a.

Otvaranje izložbe je najavljeno  za 19 sati, dok je za 22 časa zakazan nastup “Sleepless band-a” iz Novog Sada.

Izložba će trajati nedelju dana.

Sandra Jakovljević živi u Bačkom Jarku. Od malih nogu je interesuje fotografija i to je nasledila od svog oca. 2015/16. godine je završila Školu za dizajn “Bogdan Šuput” , smer likovni tehničar. Pored fotografije bavi se i crtanjem i slikanjem.

Sandra je već od 2014. sa svojim fotografijama osvajala mnogobrojne nagrade i učestvovala na izložbama našeg područja, kao što su fotografski konkursi u FKV, FKVSV, ReFoto..Ona se priključuje i svakoj humanitarnoj akciji na kojoj može da fotografiše. Odnedavno se posvetila i akcijama koje sprovodi Kancelarija za mlade. Trenutno studira fotografiju na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu.

Jedna od mnogobrojnih fotografija umetnice

Posvećena  je digitalnoj , ali i analognoj fotografiji. Kroz svaku, koju snimi, pokušava posmatraču da prenese svoje emocije. Najviše se pronalazi u dokumentarnoj i uličnoj fotografiji, ali voli i da fotografiše portrete ljudi. Fotografski uzori su joj Sally Mann, Martin Parr, Nan Goldin i drugi .

To nije sve, a kako bi i moglo da bude za jednog mladog fotografa koji je tek kročio u svet umetnosti? Sva njena interesovanja i posmatranja kroz objektiv, mogu se videti na njenoj Prvoj samostalnoj izložbi.

 

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here