Promocija uspeha proisteklog iz znanja i školovanja

0
734

Projekat „Učim + Znam = Vredim“, Udruženje za promociju društvene odgovornosti pokrenulo je 2015. godine, od 2016. godine, pored Novog Sada, projekat je sproveden i u opštinama Temerin, Srbobran i Sremski Karlovci.

Predsednik udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović je rekao da je pomenuti projekat prvobitno bio zamišljen tako da se građanima Novog Sada ukaže na decu iz našeg okruženja koja postižu uspehe u znanju, talentu i veštinama, a za koju u medijima nema dovoljno ili nema uopšte mesta.

„Ove godine smo ostvarili značajan napredak, ne samo zbog činjenice da umesto 30-ak učenika koliko ih se prošle godine našlo na bilbordima ove godine 140 divnih lica krase bilborde, već i zbog toga što smo akciju pored Novog Sada proširili i na opštine Temerin, Srbobran i Sremske Karlovce.“ rekao je Aleksandar Savanović.

Akcija je pokazala i dokazala kako dobre ideje mogu da okupe ljude različitih interesovanja i političkih pogleda na svet, a kao posebno značajno jeste da niko ko se projektu pridružio nije pitao ko ga podržava, već kako mogu da pomognem.

Korana Milanko, član Opštinskog veća zadužena za resor obrazovanje „Drago mi je što se opština Temerin priključila ovom projektu, mislim da je značajan kako za opštinu, tako i za buduće naraštaje. Volela bih da im ovi bilbordi budu putokaz u budućem školovanju, da se na primerima ovih učenika ugledaju i da svi budu dobri, vedri, pametni i da osvajaju nagrade na okružnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Ove godine na bilbordina našlo se šestoro đaka OŠ “Kokai Imre” koji su osvojili nagradu na takmičenju kao mali grupni hor, Biljana Mijić koja je bila đak generacije OŠ “Petar Kočić” i Aleksandar Pavković koji je osvojio drugo mesto na republičkom takmničenju iz nemačkog jezika. Početkom februara – marta  krećemo u kampanju promovisanja ovog projekta, kako bismo privukli sadašnje osmake i srednjoškolce završnih godina da se kandiduju uz podršku profesora i direktora škole. Nadam se da će se u narednom periodu sve škole uključiti u ovu akciju i malo više angažovati jer sva deca zaslužuju da budu na bilbordu.“

Biljana Mijić, rođena je 26. oktobra 2001.godine u Osijeku. Pohađala je Osnovnu školu “Petar Kočić” u Temerinu gde je ostvarila mnogobrojne uspehe i titulu Đak generacije koja joj je omogućila da se nađe na bilbordu i postane prepoznatljiva po svom znanju, talentu i uspehu. Razredni starešina od petog razreda bila je Ljiljana Ševo koja joj je bila velika podrška u školovanju. Biljana ima diplome iz matematike, srpskog jezika i književnosti, biologije, istorije, geografije, tehničkog, muzičkog i fizičkog vaspitanja. Četiri godine za redom išla je na takmičenje iz srpskog jezika i književnosti gde je uz podršku nastavnice Divne Maksić osvojila drugo mesto na okružnom takmičenju. U petom razredu osvojila je treće mesto na okružnom takmičenju iz matematike. Omiljeni sport joj je odbojka koju je trenirala pet godina. Biljana je svoje školovanje nastavila u Gimnaziji “Svetozar Marković” u Novom Sadu, opšti smer, gde i dalje ostvaruje odličan uspeh

Ova akcija ne omogućava samo da na bilbordima vidimo najbolje učenika već i promociju pravih vrednosti. Promocija uspeha proisteklog iz znanja i školovanja, kao odgovornosti je zadatak celog društva, što je i pokazala ova akcija u našoj opštini koju su podržali DOO “Zorić” koji je pomogao da se ovim učenicima kupe nagrade kao i Agencija System Bilbordi koja je za ovu akciju dala besplatno tri pozicije.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here