Nikola Milenković iz Temerina najbolji kuvar u Srbiji

1
7878

Nikola Milenković iz Temerina, učenik završne godine Ekonomsko-trgovinske škole iz Bečeja, obrazovni profil Kuvar, osvojio je drugo mesto na 14. Republičkom takmičenju učenika trogodišnjeg obrazovanja ugostiteljsko – turističkih škola, disciplina Kuvarstvo – jelo po izboru. Takmičenje je održano u Smederevu od 24-26. marta 2017. godine.

U okviru ovog takmičenja rađen je test znanja iz kuvarstva i praktičan deo (kuvanje) a ocenjivao se estetski izgled, ukus, prezentovanje jela i ponašanje kuvara u kuhinji.

U ovoj kategoriji za mesto najboljeg kuvara borili su se 21 takmičar. Učesnici takmičenja su predstavnici škola iz Beograda, Niša, Kragujevca, Novog Sada, Požarevca, Smedereva, Subotice, Bogatića i Bečeja.

Nikola Milenković, pripremao je jelo po izboru i dao mu naziv Punjeni svinjki file Bogdana Dunđerskog. 

„Ovo takmičenje za mene predstavlja ogromno iskustvo i upoznavanje novih kolega kao i snagu za dalje pobede. Dokazao sam sebi da mogu da pariram svim vršnjacima u državi. Ovaj uspeh za mene je odskočna daska za dalje školovanje i usavršavanje. Podrška profesorice Rajke Budiša mi je mnogo značila kao i podrška moja dva mentora, Mihajla Vukovića iz Temerina i Milana Aleksića iz Novog Sada.“ ističe Nikola Milenković.

U toku školovanja, Nikola je svoje slobodno vreme usmerio na rad i usavršavanje. Posao u restoranima „Moja čarda“ (Temerin) i Piatto” (Novi Sad) za Nikolu je značilo ogromno iskustvo i veliko znanje koje je stekao u ta dva restorana.

Nikola privodi kraju svoje obrazovanje u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Bečeju i ove godine svoje školovanje nastavlja u Beogradu na Visoko Hotelijerskoj Školi na smeru gastronomija.

 

1 KOMENTAR

  1. Zaposleni i učenici Ekonomske škole u Bečeju ponosni su na uspeh koji su Nikola profesorka Rajka postigli u Smederevu. Ovo je naše drugo pojavljivanje na ovom prestižnom takmičenju. Na prethodnom osvojili smo treće mesto.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here