Mladi iz Temerina pokrenuli kampanju za pomoć Aleksandru Trajkoviću

0
4430
Ilustracija

U Omladinskom klubu, u sredu 22. marta održan je prvi sastanak grupe volontera kojom je pokrenuta kampanja humanitarne pomoći Aleksandru Trajkoviću iz Temerina.

Udruženje građana „Centar kreativnog okupljanja“ na čelu sa predsednikom te organizacije, Nemanjom Obradovićem, okupilo je mlade volontere i aktiviste  koji su voljni i željni da pomognu u kampanji. Sastanku su prisustvovali: Tanja Krajišnik, Dragana Stojičić, Dragana Gvozdenović, Aleksandra Milivojević, Marija Vidović, Jovana Vuković, Marko Torbica, Goran Đukić, Radmila Crnogorac, Zorana Trajković, Dragana Peči i Aleksandra Malinović.

U uvodnom delu sastanka svim prisutnim volonterima obratila se Zorana Trajković, Aleksandrova žena. Ona je ukratko predstavila situaciju u kojoj se Aleksandar, zajedno sa svojom porodicom našao pre godinu dana, opisala je proces lečenja od momenta dijagnostikovanja tumora na plućima, do današnjeg dana.  Najsvežije informacije opovrgnule su dijagnozu doktora, prema kojoj je Aleksandar primao hemoterapije i odlazio na zračenja. U narednim danima očekuju se preciznije informacije o samoj dijagnozi, prema kojoj će biti uspostavljen novi tretman lečenja.

Ukupan iznos koji treba da se prikupi za kompletno lečenje je 30.000 evra, a gruba procena sa sastanka nam govori da bi u roku od dve nedelje trebali da prikupimo oko 5.000,00 evra, što je zaista velika svota, ali nije nedostižna.

Na sastanku su predstavljene ideje i mogućnosti koje mogu da se realizuju u bliskoj budućnosti. Program prikupljanja humanitarne pomoći za Aleksandra podrazumeva tri osnovna spekta: pregovaranje sa lokalnim institucijama, organizacijama, preduzetnicima i većim firmama, organizaciju humanitarnih svirki i uključivanje u već postojeće aktivnosti ostalih udruženja. 

Zorana je naglasila hitnost prikupljanja sredstava, jer je jako bitno da Aleksandar već u toku sledeće nedelje primi prvu biohemoterapiju koja zajedno sa logističkim troškovima (prevoz, hrana, smeštaj) košta oko 3.000,00 evra. Za sada prikupljena je polovina potrebnog novca za prvu terapiju, a porodica trenutno razmatra mogućnost pozajmice u visini od 1.500,00 evra kako bi proces lečenja mogao da počne već sledeće nedelje.

Pozivamo ljude dobre volje koji imaju želju da pomognu Aleksandru i njegovoj porodici, da nam se pridruže i podrže kampanju. 

Kako bi Aleksandru novac bio odma dostupan za pokriće prve biohemoterapije zajedno sa troškovima prevoza, smeštaja i hrane, preporučuju se uplate na njegov lični račun.

Uplate se vrše na ime: Aleksandar Trajkovic
Adresa: Novosadska 145, Temerin

Lični račun:
Dinarski: 200-74073824-21
Devizni: 200-110386036-11
IBAN: RS35200000011038603611
Swift: SBPORSBGXXX

PODELI

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here