Mirjana Kljajić u ritmu Evrope

0
74

U nedelju 25. juna održaće se manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” i izbor za najlepšu pesmu Evrope. Početak takmičenja je u 11.00 sati a prenosiće se na PRVA TV. Evropsku zemlju koju predstavlja opština Temerin je Azerbejdžan. 

Audicija za manifestaciju ,,Srbija u ritmu Evrope”  održana je  30. januara u Kulturnom centru opštineTemerinu. Pravo na učešće imali su učenici osnovnih i srednjih škola opštine Temerin. Učenica SŠ “Lukijan Mušicki” Mirjana Kljajić izabrana je da u nedelju u Somboru predstavlja svoju školu i opštinu Temerin.

Cilj ovog muzičkog takmičenja jeste predstavljanje gradova Evrope. Oko 130 opština iz Srbije učestvovalo je na audicijama od kojih je izabrano 20 opština koje se ove godine takmiče: Gornji Milanovac, Novi Pazar, Vrbas, Mladenovac, Srbobran, Sremska Mitrovica, Trstenik, Sombor, Bački Petrovac, Subotica, Krupanj, Niš, Soko Banja, Vrnjačka Banja, Smederevska Palanka, Bač, Ćićevac  i druge.

Predstavnik opštine Temerin, Mirjana Kljajić ima 17 godina i pohađa SŠ “Lukijan Mušicki” u Temerinu, smer ekonomski tehničar. Pevanjem se bavi od svoje jedanaeste godine. Više puta je bila učesnik dečjih muzičkih festivala dok je na festivalu “Kolibri star” u Temerinu osvojila drugo mesto sa četrnaest godina.

“Nadam se najboljem. Imam ogromnu podršku od strane moje porodice,  prijatelja i sugrađana. Verujem u sebe i trud koji sam uložila poslednjih šest meseci, nadam se da će se isplatiti. Sve ovo za mene predstavlja jedno predivno novo iskustvo i kroz pripreme sam upoznala mnogo divnih ljudi kojima sam neizmerno zahvalna na svemu što su učinili za mene. Takođe,upoznaću i ostale takmičare iz različitih mesta naše zemlje i veoma sam srećna zbog toga. Nadam se da ću u najboljem svetlu predstaviti svoju opštinu i da će mi građani pružiti podršku putem SMS poruka.” kaže Mirjana Kljajić.

Po završetku nastupa na dan takmičenja svih učesnika može se glasati neograničeno slanjem sms poruke na broj 1557 sa tekstom poruke : PESMA (razmak ) i broj takmičara.

Nagrada za pobednika je sledeća:

  1. Od ukupnog iznosa prikupljenog SMS-a, 50% se prenosi u budžet grada, koji se odmah prebacuje u sredstva za škole iz kojih dolaze deca pobednici;

2. Deca pobednici putuju besplatno sedam dana u zemlju Evrope koju su predstavljali na takmičenju.

PODELI

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here