“Jednaka šansa za sve mlade 3”: Dodela sertifikata polaznicima obuka

0
72
Poslaznici obuke na dodeli sertifikata | Foto: Maja Bukurov

Udruženje „Tako cool!“ u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih realizovalo je obuke “Komunikacija i javni nastup” i „Aktivno traženje posla“ Temerinu, u kancelariji za mlade, u okviru projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak 3 – Jednaka šansa za sve mlade 3“ koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat „Egyenlő esély minden fiatalnak 3 – Jednaka šansa za sve mlade 3“ se bavi pripremom i realizacijom sadržaja usmerenih ka povećanju zapošljivosti mladih sa teritorija opština Bečej i Temerin.

U okviru prve obuke, “Komunikacija i javni nastup” učesnicima je približen javni nastup kao veština, značaj prvog utiska, ali i šta su to slabosti i snage govornika. Pored toga, mladi su obučeni da pripreme govor sa adekvatnom strukturom. Takođe, bilo je reči o stavu, neverbalnoj i asertivnoj komunikaciji. Učesnici su dobili praktične savete kako da suzbiju tremu, da razumeju poruku u raznim vidovima komunikacije, a poseban deo obuke zauzela je komunikacija u kolektivu, a u okviru toga uloge u timu.

U toku druge obuke, “Aktivno traženje posla” učesnici su se susreli sa primerima dobre prakse u pisanju radnih biografija i propratnih pisama, motivacionog pisma, kako za posao tako i za stipendije. Takođe, radile su se simulacije poslovnog intervjua, kroz koju se ističe važnost govora tela. Sve teme i tehnike predavanja radile su se u cilju sticanja veština i dobijanja znanja kako bi se povećale šanse za zapošljivost mladih.

Nezaposleni i motivisani mladi sa teritorije opštine Temerin unapredili su svoja znanja, stekli nove veštine i kompetencije u vezi sa angažovanjem i aktivnim traženjem posla,  naučili su kako da napišu CV, motivaciono i propratno pismo.

Pohađanje obuke za sve učesnike je bilo besplatno. Na kraju, nakon uspešnog završetka obuka polaznicima su uručeni zvanični sertifikati.

Sertifikati za polaznike obuke | Foto: Aleksandra Malinović

Organizatori projekta “Jednake šanse za sve mlade” najavljuju nastavak projekta u septembru gde će nezaposleni mladi imati mogućnost da nadograde stečeno znanje sticanjem novih znanja i veština.

 

PODELI

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here