Gitarijada se vratila u Bački Jarak

0
81

Kulturna manifestacija za decu i odrasle Gitarijada počela je u petak 16. juna i traje do nedelje 18. juna a održava se u Bačkom Jarku. Ovogodišnja manifestacija okupiće desetak rokenrol bendova iz Temerina, Bačkog Jarka, Siriga i Novog Sada. Gitarijada se održava u Lovačkom domu na pašnjaku pored ribnjaka prema železničkoj stanici u Bačkom Jarku.

Prvo veče Gitarijade otvoreno je nastupom benda Muzičke škole Music Harmony iz Novog Sada nakon čega su nastupili lokalni bendovi iz Bačkog Jarka J.O.K.S. bend i bend BJ’s. Novosadski bend Amajlija nastupio je na kraju večeri.

Drugo veče počinje u 18.00 časova nastupom predgrupe Čupavci i benda Slučaj za sebe iz Siriga. Bend New Mythology iz Novog Sada nastupiće nakon nastupa predgrupa a na samom kraju večeri nastupa bend DUKA&APIDUDU iz Bačkog Jarka. Cena ulaznica je 200,00 dinara.

Poslednjeg dana ove kulturne manifestacije organizatori su pripremili celodnevni program za posetice koji počinje u 7.30 sati takmičenjem dece u pecanju. Poznati pesnik za decu iz Beograda Nedeljko Popadić gostuje na ovogodišnjoj gitarijadi. U okviru poslednjeg dana manifestacije održaće se i izložba fotografija Sandre Jakovljević. Učenici Osnovne škole „Slavko Rodić“ koji su razred završili sa uspehom 5,00 dobiće na poklon majicu.

Prva Gitarijada akustične muzike u Jugoslaviji održana je u Bačkom Jarku pre 35 godina. Ono po čemu je gitarijada u Bačkom Jarku bila specifična jeste akustična muzika za razliku od gitarijade u Zaječaru gde izvođači sviraju na električnim gitarama.

Održavanje manifestacije su podržali Opština Temerin, kompanija DTD Ribarstvo Bački Jarak i UNIQA osiguranje Beograd.

PODELI

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here